Autor: FoNet, N1

Novi Sad
25.06.2024.
09:06 > 12:41
Grupa mladih iz Novog Sada i Beograda krenula je peške sa železničke stanice Novi Beograd do Loznice kako bi se pridružila protestu protiv Rio Tinta zakazan za petak, 28. jun.
  • Vesna

    25.06.2024 17:20
    Hitno zaustaviti ludilo, spasiti našu državu od ludog zapada i domaćih izdajnika
  • Ma kakvi

    25.06.2024 13:10
    Imamo mi više nego dovoljno problema u Vojvodini, tako da su ovo srbijanski studenti koji su prosto otišli svojim kućama.
    To smo rešili, možemo dalje.
  • Gazela

    25.06.2024 12:41
    @ Mr. No
    U pravu ste. Apsolutno nepouzdan lik, ima "svoju" priču. Sa njim je sve kreni-stani (to stani - obavezno, svaki put, govori iskustvo).
  • Vlada

    25.06.2024 11:36
    @veliki pozdrav
    Samo bih se nadovezao na komentar (mali otpozdrav): danasnji studenti (naravno oni dobri koji uce) vec na trecoj godini dobijaju razne stipendije i prakse, mahom stranih firmi i vec tada imaju maltene sigurno mesto i dobru platu kad zavrse fakuktet, sto je njima sasvim dovoljno da ne razmisljaju o drustvu u kome zive niti ih to zanima. Danasnje generacije imaju izgradjen neki svoj svet, ne prate politiku, zanima ih kako da zarade i da se provedu i to je to. Na zalost, vecina (cast izuzecima) ne razmislja ni o onom sto je najbitnije u zivotu a to je porodica. Zato sve njih ovo u opste ne pogadja. Na kraju krajeva, vecina moze sutra da se spakuje i nastavi zivot gde im je bolje, daleko od ovog brloga.
  • veliki pozdrav

    25.06.2024 11:29
    za mali otpozdrav
    Pozdrav, i potpuno se slažem sa vama. Ja sam od onih koja je nakon 5. oktobra doživela veliko razočarenje. To nije ono čemu su se mnogi od nadali i ja zaista sa stomakom do zuba nisam ni sanjala da moje dete koje se tada rodilo će živeti u vremenu, mnogo gorem, primitivnijem i ne znam ni ja kako da vam to sve opišem. Jedino vam mogu reći da osećam neki gorog ukus svih tih izgubljenih i nada i godina. Bila je to zaista jedna velika prevara i izdaja, zaokret u još gorem pravcu koji je doveo do ovog čiji segment vi opisujete. O svemu ukupnom, malo je mesta za pisanje. Veliki pozdrav, ne ljutim se ja, jer ste potpuno u pravu!
  • baba

    25.06.2024 11:24
    ispitni rok
    Ne bih da budem cinicna samo da sada ne krene hajka na studente sta traze na ulicama u vreme ispitnog roka! Onda ce doci prica ta to i nisu pravi studenti vec neke barabe koje ne cene napore naseg dragog vodje da nam ulepsa zivot svima.
    Sve je veoma haoticno, ceo nas sistem je podredjen sasvim malom broju gradjana koji drze vlast.
    Slazem se treba protestvovati ali ne samo studenti. Na mladima svet ostaje tacno je ali kod nas je najlakse kritikovati sa strane, odnosi se i na mene, nista ne preduzimam ( starost ne bi trebala da mi je izgovor) a nista mi se vise ne svidja, ni politika, ni obrazovanje ni zdravstvo i tako u nedogled.
  • Apricus

    25.06.2024 11:23
    Sloboda nema cenu
    Bravo mladi ljudi na ovoj inspirativnoj akciji! Vi će te da živite u Srbiji i kad mi stariji napustimo ovaj svet i zato svi trebamo da vam pružimo što veću podršku bez obzira na naše političke razlike. Borba za čistu zemlju, vodu i vazduh nadmašuje sve druge teme jer je to stvar opstanka za sve nas a posebno za mlade naraštaje. Nadam se da će vam se tim putem, kojim su išli i naši hrabri preci, pridružiti mnoge više ljudi, da bi se u Loznici dogodio veličanstven skup uz ogroman broj ljudi.

    Ovo je sada mnogo važnije od godišnjih odmora, fudbalskog prvenstva i drugih ličnih preokupacija. Ovo je za dobrobit svih nas i sada moramo da pokažemo slogu i solidarnost više nego ikada. Nema više opravdanja za neučestovanje na tom protestu i iznošenju nezadovoljstva samo preko medijskih portala i društvenih mreža!
    Tako da na Vidovdan, taj najveći srpski praznik, ovaj režim shvati da od onog što su tajno obećali Rio Tintu neće biti ništa.

    Dakle. ovim hrabrim mladim ljudima želim dobar put uz lepo umereno vreme i da jednom za svagda pokažemo da se sa narodom ne može igrati. Probudimo već jednom taj naš vekovni slobodarski duh da bi bili dostojni naših predaka i na taj način pokazali da zaista želimo bolju budućnost za našu decu!!!
  • Novosađan

    25.06.2024 11:22
    Bravo za omladinu...Živeli !
  • Nana

    25.06.2024 11:04
    @veliki pozdrav
    Mislim da to nije problem samo naših mladih generacija već je to masovna stvar svuda u svetu. Počinjem da verujem u one teorije zavere koje kažu kako iz zaparvo oblikuju u buduće poslušnike bez iole ideala i energije za neko opšte dobro. A sve pod krinkom udobnog i boljeg života i mi smo globalno selo.
  • Paolo

    25.06.2024 11:00
    Krajem devedesetih išlo se peške za BG, budući ambasador ušao u limuzinu pre Karlovaca izašao pre Brankovog mosta... A fabrika guma u Vojvodini ne smeta?
  • Novi Sad

    25.06.2024 10:56
    Podrška!
    Podrška za ove mlade ljude!
  • Mr. No

    25.06.2024 10:44
    Kuda plovi ovaj brod
    Savo Trojanac Manojlović pridružio se aktivistima da Vučić može neposredno da utiče na smer ove akcije iz čistog srca.
    Savo je odličan trojanac, priča što narod želi da čuje, dok će u ključnim trenucima da uradi ono što će da kompromituje ovu akciju i to na perfidan način.
  • mali otpozdrav

    25.06.2024 10:41
    @veliki pozdrav
    Odlučujući udarac studentima u Srbiji su zadale iste te demokratske vlaste koje ste vi, sa stomakom do zuba na ulici, doveli na vlast, kada su izjednačile državne i privatne fakultete. Time su efektivno pocepali studentski korpus. Pola "vođa opozicije" privatni menadžeri. A i među studentima državnih fakulteta ima sve više onih kojima je dobro. Nema više spavanja sa 10 njih u sobi i dovijanja za skripte. Kada bi studenti iz 90tih videli zbog kakve se hrane iz menze studenti iz organizacije stav danas bune, udarali bi ih jače nego policijski kordon. Svi aktivisti podgojeni, rumeni, imaju i za cigarete i za pivo i za travu. A i oni kojima je loše, ne žele da menjaju vlast, jer su ih izdali upravo petooktobarci.
  • Bananamen

    25.06.2024 10:28
    Kada ste u Tekerisu? Zelim da se pridruzim? Gde moze da se prati akcija?
  • PravnikNS

    25.06.2024 10:22
    Podrška
    Svaka čast omladincima, treba da nas se više skupi da ne dozvolimo trovanje naših reka!
  • veliki pozdrav

    25.06.2024 10:20
    Veliki pozdrav svoj tom mladom svetu koji je tamo krenuo. Ali mi imamo problem, koji ja ne mogu da shvatim. Današnjem mladom svetu nedostaje energija, nema masovnosti, nema pravog bunta. Kao da su svi okrenuti sebi i da niko nema svest o nečem opštom. To je verovatno posledica svega i svačega pa i lošeg primera koji daje naša generacija.
    Ja sam bila mlada devedestih, student. Nema protesta na kojem nisam bila. "96 kada su bili protesti zbog izborne kradje u osmom mesecu trudnoće bila sam na ulici. Šta se dogodilo, gde je iščilio sav taj bunt, ta energija koja treba da je svojstvena mladom svetu.
    I da neko ne shvati pogrešno, nisam maliciozna, samo zabrinuta.
  • glupokratija

    25.06.2024 10:09
    zbog ovoga treba da se protestuje u svakom gradu, ne da mladi iz beograda i novog sada idu "negde"
  • Johnny

    25.06.2024 10:08
    A za to vreme, ogoliše Frušku goru. Za to nema protesta, jer to gazi crkva i ekipa iz Republike Srpske.
  • Darko USA

    25.06.2024 09:35
    Potrovaće sve na 100 km
    " Čuvaj se besa strpljiva čoveka "

    Mark Twain .

  • S.nova

    25.06.2024 09:34
    Napred
    Podrška omladini!
    Dok se većina ne podigne nažalost neće se promeniti ništa, ali bar da se vidi da postoje mladi sa svešću
  • Salamander

    25.06.2024 09:30
    Sada slede diverzije
    skretanje pažnje:
    katastrofe, struja, voda, nesreće... raznih fela boja i oblika...
    Samo da se Vlaji ne dosete.
  • Lily

    25.06.2024 09:30
    Bravoooo
    Bravooooo.
  • Симеон

    25.06.2024 09:19
    Да видимо...
    Колико ће бити коментара на ову вест?! Да видимо још једном каква је свест просечног србина? Ценим не више од 10 коментара. Свака част макар једном човеку који уложи своју енергију, време, па у овов времем и своју главу да искаже отпор, бунт и зубе надолазећој претњи која ће коначно закуцати клин у ковчег у коме смо већ одавно смештени. Друго, а то је прво, терба да нас је све од реда срамота својих предака и назива народа који незаслужено носимо.
  • Sabahudin

    25.06.2024 09:17
    Omerović
    Predsednik zna šta radi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna